BlogHafisz

| Blog infomasi Pilihan |

Saham Imbangi Inflasi

Duit simpanan sememangnya merupakan satu aset penting untuk masa depan. Kita telah diajar dan dilatih untuk menyimpan sejak kecil lagi, sejak kita masih belajar di sekolah rendah. Saya yakin kita semua juga telah diajar dan dilatih oleh ibu bapa guru untuk menyimpan duit.

 Duit Saham


Tetapi pada zaman sekarang, menyimpan sahaja tidak mencukupi. Malah jumlah duit disimpan boleh mengalami kejatuhan nilai yang teruk. Jumlah duit simpanan kita hari ini besar kemungkinan nilainya akan jatuh dalam 5-10 tahun akan datang.
Adakah kita percaya dengan kenyataan ini?

Kenapa ini berlaku?

Jawapannya ialah inflasi. Pernah dengar kan apa itu inflasi, dalam media masa selalu berbicara tentang ini. Sejak kejatuhan nilai mataduit ( wang ) Malaysia.

Ianya hampir tidak dapat diatasi. Namun ada cara untuk mengimbangi inflasi ini. Ada cara bagaimana kita boleh menyimpan duit dan pada masa yang sama, nilainya tidak jatuh. Betul ke tidak jatuh?

Caranya ialah dengan melabur dalam saham.
Pernah melabur dalam saham?

Saya pun ingin belajar macam mana labur duit dengan saham?

Baru jumpa ilmu di dalam ebook “Jana Duit Dengan Saham” akan diterangkan bagaimana inflasi boleh diimbangi melalui pelaburan saham. Belajar saham melalui ebook menarik gayanya.

Kita lihat ebook ini, betul ke kita boleh belajar labur duit dengan saham. Dalam kefahaman saya tentang saham ini ada naik turunnya. Betul kan?

Ikuti pembongkaran bagaimana kita dapat menjaga dan melindungi nilai duit simpanan kita supaya tidak jatuh nilai.

Selesaikan penyelesaiannya tentang Imbangi inflasi dengan jana duit dengan saham.
1 Komentar untuk "Saham Imbangi Inflasi"

 
Copyright © 2014 BlogHafisz - All Rights Reserved
Template By Catatan Info