BlogHafisz

| Blog infomasi Pilihan |

Teknik dan Maksud Copywriting

Adakah anda tau apa maksud copywriting ? Kali ini saya nak bagitahu sedikit sahaja tentang ilmu copywriting ni. Maksud copywriting ialah merupakan ayat persuasif untuk memujuk pelanggan supaya melakukan pembelian serta-merta bukan esok atau lusa.


Maknanya ayat jualan hebat yang akan mempengaruhi seseorang pelanngan supaya jangan berfikir lama untuk membuat pembelian. Jika kita mempunyai produk hebat dan copywriting kita lemah atau lesu, adakah pelanggan akan membeli?


Produk Hebat + Copywriting LEMAH = Jualan ‘TELUR AYAM’

teknik copywriting
Teknik Copywriting



Jangan risau kepada yang membaca artikel ini, saya cuba berikan anda 3 teknik copywriting. Teknik copywriting yang saya maksudkan ialah:


Teknik 1 : Fokus Satu Golongan

Pastikan sasaran bakal pelanggan anda adalah satu sahaja bagi setiap kempen. Contoh target anda adalah pembeli yang mempunyai masalah berbulu lebat. Tekankan kepada mereka yang mempunyai masalah berbulu lebat.

Contoh :

“PERHATIAN kepada Lelaki yang Ingin Melenyapkan Masalah Berbulu Lebat…”


Teknik 2 : Hidangkan Juadah Manfaat

Jelaskan dan terangkan Manfaat seterang-terangnya. Manfaat yang dapat selesaikan masalah bakal pelanggan anda.

Contoh :

Manfaat yang bakal anda peroleh adalah:

1) Bulu Lebat anda akan hapus buat selama-lamanya.
2) Mencabut terus daripada akar. Memang tak tumbuh dah.
3) Kulit lebih sihat dan segar.


Teknik 3 : Tawaran Hangat

Kita kaburkan mata bakal pelanggan dengan tawaran yang berat sebelah di mana mereka akan rugi besar jika tidak dapatkan produk kita.

Tawaran yang anda boleh berikan seperti :

1) PERCUMA pos penghantaran seluruh DUNIA
2) Beli 1 PERCUMA 2
3) Kupon DISKAUN 50%


Pasti anda inginkan pelanggan bayar serta merta ! jadi saya cadangan supaya cuba Skrip Jualan ni, mungkin membantu anda tingkatkan jualan dan kurangkan kos FB Ads ( jika guna FB Ads ). Jika ada rezeki jualan boleh terhasil serta merta kurang 48 Jam dan terbukti berkesan.


Dalam kata lain, manfaat besar yang bakal anda peroleh dari mesin copywriting :
  1. Bagaimana anda BOLEH hasilkan ayat IKLAN Memikat TANPA perlu BERSUSAH-PAYAH dengan EDIT, COPY, PASTE Sahaja.
  2. Bagaimana anda BOLEH JIMAT Masa dan Kos untuk buat atau UPAH Pakar dengan Mesin Copywriting ini.
  3. Saya Minta Maaf Awal-awal kerana anda bakal menghadapi RISIKO Bisnes anda 'terpaksa ' TUTUP kerana HABIS STOK.

Itu sahaja artikel kali ini mengenai teknik copywriting, jika berminat tingkatkan jualan boleh baca 3 Cara Tingkatkan Jualan .
2 Komentar untuk "Teknik dan Maksud Copywriting "

Salah satu nak tambah, apa yang penting ialah mesej kita sampai kepada golongan sasaran yang tepat :-)

Pada waktu tu, kalau copywriting kita tak hebat pun tetap akan ada jualan

Ya, saya pun nak tambah, ilmu copywriting boleh belajar kemudian atau boleh juga belajar tapi bukan lebih untuk menjual tapi sebaliknya nak kumpul list email yang responsif terlebih dahulu Teknik Membina List

 
Copyright © 2014 BlogHafisz - All Rights Reserved
Template By Catatan Info