BlogHafisz

| Blog infomasi Pilihan |

Turun Berat Badan!


Kesihatan yang baik merupakan anugerah dari Allah s.w.t yang tidak ternilai buat setiap manusia dan nikmat itu haruslah dijaga dengan sebaik mungkin sebelum ianya dicemar dengan penyakit yang tidak diingini.

Kita semua tahu makan berlebihan, gaya hidup tidak sihat dan kurang senaman boleh menyebabkan kesihatan anda terjejas. Persoalannya kenapa anda membiarkan ianya berlaku? Adakah kita suka dengan keadaan ini. Sudah tentu tidak, anda suka badan yang sihat.

Masalah berat anda berlebihan ( Obesiti ) menandakan seorang tersebut mempunyai masalah pada kesihatannya. Masalah kegemukan atau obesiti yang dialami oleh rakyat Malaysia, dipercayai berpunca daripada sikap suka mengambil makanan-makanan segera secara kerap dan berlebihan.
Hal tersebut juga akan meyebabkan ketidakseimbangan pada hormon anda.
Risiko dari obesiti juga dapat menyebabkan pelbagai penyakit, diantaranya penyakit jantung, diabetes, darah tinggi, dan kanser.

Bagi anda yang mementingkan penampilan diri, masalah obesiti akan menjadi satu penghalang untuk anda bersosial. Ini kerana kegemukan akan dijadikan sebagai satu alasan bahawa mereka akan sukar untuk membeli pakaian yang sesuai mengikut tubuh badan mahupun kesukaran mendapatkan teman hidup.

Banyak cara mengatasi kegemukan dilakukan, tapi hasilnya tetap gagal bahkan ada yang memakai cara instan yang tentunya berbahaya bagi tubuh sendiri. Banyak juga yang salah cara diet sehingga hanya menyiksa badan mereka.

Cara mengatasi obesiti, anda perlu lakukan cara terbaik untuk turunkan berat badan  dengan mengambil lebih banyak makanan seimbang dan melakukan senaman secara konsisten.

Menurunkan berat badan dengan berlari merupakan satu senaman yang mudah untuk kita lakukan, selain daripada dapat menjimatkan kos.

Ini kerana usaha menguruskan badan perlu ditumpukan kepada proses pengurangan lemak atau otot badan dan bukannya air seperti yang dilakukan oleh sesetengah orang.

Anda ingin turunkan berat badan dengan cepat dan berkesan?

Saya ingin kongsikan rahsia mereka yang telah berjaya menurunkan berat badan. Jadi inilah peluang terbaik untuk anda! Terus terang saya katakan, jangan bertangguh lagi. Semakin hari semakin membesar LEMAK dalam diri anda. TURUN BERAT BADAN !

Terima kasih.
3 Komentar untuk "Turun Berat Badan!"

makin lama makin maju kedepan kebanyakan perut orang kita ini haha

yang perut maju kedepan sudah pasti dalam poket penuh berisi.
Jadi ingat kesihatan lebih diutamakan dari.

http://cahayacinta.com

salam.
kedepan sebab hati senang rakyat malaysia sihat-sihat belaka.

 
Copyright © 2014 BlogHafisz - All Rights Reserved
Template By Catatan Info